Leader

Politica de dezvoltare rurală este o componentă tot mai importantă a Politicii Agricole Comune (PAC). Ea promovează dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din Europa, abordând probleme economice, sociale şi de mediu. Mai mult de jumătate din populaţia UE trăieşte în zone rurale, care acoperă 90% din teritoriul UE. LEADER este o abordare inovatoare din cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE.

“Legături între acţiuni de dezvoltare a economiei rurale” – LEADER este o metodă de mobilizare şi de promovare a dezvoltării rurale (în comunităţile rurale locale) care poate aduce modificări considerabile în viaţa cotidiană a oamenilor din zonele rurale.

citeste mai mult

Band

Localitate situată pe cursul mijlociu al râului Lechinţa sau Comolod pe drumul judeţean Târgu Mureş – Şăulia – Cluj Napoca.
Prima atestare documentară datează din anul 1332 sub denumirea de Band.
Din resedinta comunei Band fac parte satele: Band, Drăculea Bandului, Fânatele Mădărasului, Mărăsesti, Negrenii de Câmpie, Oroiu, Petea, Tiptelnic, Valea Oroiului si Valea Rece.
Comuna Band are un potential turistic neexploatat până acum.Între dealurile care înconjoară comuna există  „Lacul lui Dumnezeu” ori „Tăul fără fund” care au poveşti stiute de bătrânii satului şi preluate şi de tineri.
Locuitorii zonei se ocupă cu agricultura şi creşterea animalelor.
În comună se organizează an de an o expoziţie cu temă Pascală în incinta Grupului Şcolar Band, activităţi sportive-  Cupa Primăverii – campionat de minifotbal, Ziua Internaţională a Rromilor, Tabăra Artiştilor Plastici, Sărbătoarea Datinilor şi Portului Popular de pe Câmpie, Expoziţia de Taurine.
website: http://www.comunaband.ro/

 

band