Leader

Politica de dezvoltare rurală este o componentă tot mai importantă a Politicii Agricole Comune (PAC). Ea promovează dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din Europa, abordând probleme economice, sociale şi de mediu. Mai mult de jumătate din populaţia UE trăieşte în zone rurale, care acoperă 90% din teritoriul UE. LEADER este o abordare inovatoare din cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE.

“Legături între acţiuni de dezvoltare a economiei rurale” – LEADER este o metodă de mobilizare şi de promovare a dezvoltării rurale (în comunităţile rurale locale) care poate aduce modificări considerabile în viaţa cotidiană a oamenilor din zonele rurale.

citeste mai mult

Pogaceaua

Comuna Pogaceaua este situata in nord-vestul Campiei Transilvaniei la 36 km de municipiul Targu Mures. Suprafata totala a comunei  este de 3797 ha, şi o populatie de 1404 locuitori.

pogaceaunaAre un relief ondulat traversat de Valea Sesului si paraul Belenilor.
Localitatea Pogaceaua este cea mai dezvoltata asezare a comunei.
Comuna Pogăceaua pe lângă localitatea Pogăceaua mai are în componenţă alte sate cum ar fi: Ciulea, Scurta, Bologaia, Valea Sanpetrului, Paraul Crucii si Fantana Babii, Valeni si Deleni.
Locuitorii acestei comune sunt preocupaţi de agricultura, creşterea animalelor, cultura plantelor precu şi cu prelucrarea unor produse agricole. Chiar dacă oamenii muncesc mult îşi fact imp şi nu uita de unele tradiţii care se păstrează in această zonă; Balul Mieilor; Balul Tinerilor Căsătoriţi; Ziua Naţională a României.

website:http://primariapogaceaua.ro/