Leader

Politica de dezvoltare rurală este o componentă tot mai importantă a Politicii Agricole Comune (PAC). Ea promovează dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din Europa, abordând probleme economice, sociale şi de mediu. Mai mult de jumătate din populaţia UE trăieşte în zone rurale, care acoperă 90% din teritoriul UE. LEADER este o abordare inovatoare din cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE.

“Legături între acţiuni de dezvoltare a economiei rurale” – LEADER este o metodă de mobilizare şi de promovare a dezvoltării rurale (în comunităţile rurale locale) care poate aduce modificări considerabile în viaţa cotidiană a oamenilor din zonele rurale.

citeste mai mult

Sarmasu

Prima atestare prin document scris a localităţii Sărmaşu datează din 10 aprilie 1329. Localitatea apare în documente cu denumirea „Terra nobilium de Swk Sarmas”.
Sărmaşu este localitatea de primă mărime, fiind un  centru administrativ în diferite perioade ale trecutului său istoric. Populaţia a evoluat de la 2943 locuitori în 1930 la 3885 în 2002.
În componenţa Oraşului Sărmaşu intră localităţile: Sărmăşel Gară, Balda, Larga ,Titiana.
Sărmaşul a fost declarat oraş in anul 2005.
Locuitorii oraşului au ca şi ocupaţii cultivarea pământului, creşterea anmalelor, meşteşuguri casnice, dar o mare parte dintre ei sunt angajaţi in diferite domenii de activitate.
Tradiţiile care se păstrează de ani sunt: memorarea marelui poet „Mihai Eminescu, omul deplin al culturii române” – acţiuni cultural-educative, Ziua Internaţională a Femeii – spectacol omagial, Ziua Independenţei României, precum şi obiceiurile legate de sărbătorile de iarnă şi cele de Paşte.

website:http://www.orasulsarmasu.ro/

sarmasu