Leader

Politica de dezvoltare rurală este o componentă tot mai importantă a Politicii Agricole Comune (PAC). Ea promovează dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din Europa, abordând probleme economice, sociale şi de mediu. Mai mult de jumătate din populaţia UE trăieşte în zone rurale, care acoperă 90% din teritoriul UE. LEADER este o abordare inovatoare din cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE.

“Legături între acţiuni de dezvoltare a economiei rurale” – LEADER este o metodă de mobilizare şi de promovare a dezvoltării rurale (în comunităţile rurale locale) care poate aduce modificări considerabile în viaţa cotidiană a oamenilor din zonele rurale.

citeste mai mult

Mihesu de Campie

Localizare

Comuna Miheşu de Cîmpie este situată pe Pârâul de Câmpie, afluent al Mureşului, pe drumun judeţean DN 15 Luduş – Sărmaşu. Localitatea este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, avand o mare suprafata intinsa, sub forma de campie, de unde si numele “de Campie”. Satul Miheşu de Câmpie este atestat documentar în anul 1293.

mihesu-de-campie

Se învecineaza cu urmatoarele comune: orasul Sarmasu ; comuna Saulia de Campie; comuna Zau de Campie; comuna Frata din judetul Cluj.
Teritoriul comunei este favorizat de o lunga retea de comunicatii. Pe directia N-S calea ferata care leaga orasul Ludus de nodul de cale ferata Magherus-Sieu.
În comună se sărbătoresc an de an: Ziua Tineretului, Ziua satului Răzoare, Seri de colinde, etc.

website: http://www.e-primarii.ro/primaria-mihesucimpie/