Leader

Politica de dezvoltare rurală este o componentă tot mai importantă a Politicii Agricole Comune (PAC). Ea promovează dezvoltarea durabilă a zonelor rurale din Europa, abordând probleme economice, sociale şi de mediu. Mai mult de jumătate din populaţia UE trăieşte în zone rurale, care acoperă 90% din teritoriul UE. LEADER este o abordare inovatoare din cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE.

“Legături între acţiuni de dezvoltare a economiei rurale” – LEADER este o metodă de mobilizare şi de promovare a dezvoltării rurale (în comunităţile rurale locale) care poate aduce modificări considerabile în viaţa cotidiană a oamenilor din zonele rurale.

citeste mai mult

Taureni

Comuna Taureni este situata in vestul judetului si este marginita de urmatoarele comune: la nord: comuna Valea Larga, la nord- vest: comuna Zau de Cimpie, la sud-est, est: comuna Sanger, la vest: comuna Tritenii de jos,judetul Cluj.

taureni

Datorita pozitiei geografice comuna Taureni s-a dezvoltat pe ambele maluri ale Paraului de Cimpie, de-a lungul drumului Judetean  151 care asigura legatura cu orasul Ludus si comunele invecinate.
In comuna exista o fabrica de mobila , 2 mori de cereale.
Activitatea de baza a populatiei este agricultura prin cele doua activitati de baza: cultivarea plantelor şi cresterea animalelor .
In fiecare an în comuna Tăureni are loc Festivalul Peştelui precum şi Festivalul de Obiceiuri de Iarnă – dansuri, interpretare şi prezentare de tradiţii (colinde şi strigături).

website : http://primariataureni.ro/